Lagu Daerah Jawa Barat dan Liriknya

Setelah sebelumnya kami memposting artikel tentang Lagu Daerah Jawa Tengah dan Sumatera Selatan, kali ini saya akan posting tentang lagu daerahLagu Daerah Aceh dan Liriknya Jawa Barat agar setidaknya kita mengenal kekayaan budaya peninggalan nenek moyang. Siapa lagi, kalau bukan kita yang harus menjaga kelestarian Lagu-lagu Daerah Indonesia.

Lagu Daerah Jawa Barat kebanyakan menggunakan bahasa sunda yang mana bahasa ini menjadi bahasa sehari-hari penduduk Jabar. Lalu, apa saja lagu adat Jawa Barat? Berikut adalah daftar Judul lagu daerah Jawa Barat beserta liriknya:

Lagu Daerah Jawa Barat

Logo Jawa Barat

1. Manuk Dadali

Mesat ngapung luhur jauh di awang-awang
Meberkeun jangjangna bangun taya karingrang
Kukuna ranggoas reujeung pamatukna ngeluk
Ngapak mega bari hiberna tarik nyuruwuk

Saha anu bisa nyusul kana tandangna
Tandang jeung pertentang taya bandingannana
Dipikagimir dipikaserab ku sasama
Taya karempan kasieun leber wawanenna

Ref:
Manuk dadali manuk panggagahna
Perlambang sakti Indonesia Jaya
Manuk dadali pangkakoncarana
Resep ngahiji rukun sakabehna

Hirup sauyunan tara pahiri-hiri
Silih pikanyaah teu inggis bela pati
Manuk dadali ngandung siloka sinatria
Keur sakumna Bangsa di Nagara Indonesia

2. Bajing Luncat

Bajing luncat, bajing luncat
Ka astana aduh, Abdi lepat narosan
Teu ti anggangna

Ku teu sangka salira bet
luas pisan, Teu hawatos
Ka nu kesel ngantos ngantos

Api api teu emut kana pasini
Pasini pakait ati…duh pakait ati

3. Cing Cangkeling

Cing cangkeling manuk cingkleung cindeten
Blos ka kolong bapak satar buleneng

Cing cangkeling manuk cingkleung cindeten
Blos ka kolong bapak satar buleneng

Kleung dengklek buah kopi raranggeuyan
Keun anu dewek ulah pati diheureuyan
Cing cangkeling manuk cingkleung cindeten
Blos kakolong bapak satar buleneng

Kleung dengklek buah kopi raranggeuyan
Keun anu dewek ulah pati diheureuyan
Cing cangkeling manuk cingkleung cindeten
Blos kakolong bapak satar buleneng

4. Halo Halo Bandung

Halo-halo Bandung
Ibukota periangan
Halo-halo Bandung
Kota kenang-kenangan
Sudah lama beta
Tidak berjumpa dengan kau
Sekarang telah menjadi lautan api
Mari bung rebut kembali

5. Peuyeum

Di mana-mana di kampung di kota
‘tos kakoncaran duh nikmat rasane
Sampeu asalna nu direka-reka
naon namina duh matak kabita
Peuyeum Bandung kamashur pangaos
‘teu luhur ku sadaya kagaleh sepuh jeung murang kalih
Mangga cobian ulah panasaran
peuyeum ti Bandung henteu sembarangan

6. Sapu Nyere Pegat Simpai

Ririungan urang karumpul
meumpeung deukeut hayu rang sosonoan
Macangkrama bari ngawadul
urang silih tempas silih eledan
Moal lila jeung babaturan
hiji wanci anu geus ditangtukeun
Bakal pisah bakal pajauh
bakal mapohokeun katineung urang
Sapu nyerepegat simpai bakal kasorang takdir
ti Gusti Hyang Widi pasti kalakon
Urang rek papisah urang rek pajauh
meumpeung deu keut hayu rang sosonoan

7. Pepeling

Ha sakabeh para nonoman,
kitu deui para mojangna
Lamun pareng jauh ngumbara,
kade poho kana pepeling
Omat pisan tong pindah paadatan,
suwawona ninggalkeun kebangsaan
Boh pusaka boh budayana,
urang pisan nu ngajungjungna

8. Panon Hideung

Panon hideung
Pipi koneng
Irung mancung
Putri Bandung
Putri saha
Di mana bumina
Abbi reseup
Kaanjeunna
Siang wengi
Kaimpi-impi
Hate Abdi
Sara redih
Teuemut dahar
Teuemut nginum
Emut kanu geulis
Panon Hideung

9. Nenun

Tenun lagu bertenun tenun kain celupan Batu Bara
Ada kain bersulam sutera ada kain warna kesumba
Ada kain bermanik perada jenis kain berbagai macam ada

Beberapa Lagu daerah Jawa Barat lainnya; Bubuy Bulan, Es Lilin, Neng Geulis, Pileuleuyan, dan Pinang Muda.

Lagu Daerah Jawa Barat dan Liriknya | posted by admin | 4.5

Komentar FB

Komentar

Tinggalkan Balasan

Alamat surel Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *


*

Anda dapat menggunakan tag dan atribut HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>